Gira i Gira

“Gira i gira! Vinga no paris de saltar!”

El “Gira i gira!” és un espectacle dirigit a qualsevol tipus de públic però principalment familiar, que parteix d’un repertori de danses i cançons populars, tradicionals i de nova creació, i les barreja amb la sonoritat de la cobla.

Són un total d’11 temes on hi trobem entres altres estils: Polques, cançons participatives, danses en rotllana, una sardana, etc. Totes les peces tenen en comú que es treballen els diferents instruments de la cobla combinats amb l’acordió cromàtic, guitarres, percussions i veus.

Els promotors del treball són GR3: Plataforma Cultural i de Lleure i el Grup Sardanista Montserrat de Lleida, i els músics encarregats d’interpretar les danses i cançons són la Bellpuig Cobla i el grup d’animació Polcasol3.

El Grup Sardanista Montserrat és una entitat que des dels seus inicis, l’any 1973, es dedica a difondre i promoure la sardana, donant a conèixer a joves i infants l’ampli ventall de possibilitats que aquesta dansa ofereix. Això ha portat l’entitat al ferm propòsit de contribuir al món de la cultura constantment, restant oberts a tota mena de projectes i iniciatives, prenent consciència de la seva funció com educadors en el lleure i com a motor sociocultural.

L’espectacle s’ha materialitzat en un disc on hi han participat amb les seves il·lustracions els nens i les nenes, així com els monitors del Grup Sardanista Montserrat. En la maquetació i disseny hi ha posat el seu art en Pere Obiols. L’enregistrament ha estat a càrrec d’en David Casamitjana.

En l’àmbit dels reconeixements, ens fa especial il·lusió esmentar que les diferents sectorials de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida van atorgar el Premi Sardalleida 2014, que reconeix la tasca d’entitats o persones del territori  en la difusió de la sardana, concretament dins de l’àmbit de la música al projecte “Gira i gira!”.

I també des de la Confederació Sardanista de Catalunya i dins els actes del relleu de la Capital de la sardana s’ha atorgat al projecte el Premi Capital de la Sardana 2015 en la categoria de d’Iniciatives Renovadores.

————————————————————————————-

————————————————————————————-

Per a ballar sardanes

Si sardanes fas

Així sona la cobla

9.708 pensaments a “Gira i Gira

    Fatal error: Allowed memory size of 100663296 bytes exhausted (tried to allocate 1835436 bytes) in /usr/home/gr3.cat/web/wp-includes/class-walker-comment.php on line 180